Oleocanthal

Oleocanthal is giftig voor kankercellen. Oleocanthal beschadigt de lysosomen van de cel, het spijsverteringssysteem van de cel. Oleocanthal prikt gaten in de lysosomen, waardoor hun bestanddelen in het hoofdcelcompartiment lekken en snelle celdood veroorzaken. Kankercellen zijn gevoeliger voor oleocanthal dan normale cellen, waarschijnlijk vanwege hun meer overvloedige en fragiele lysosomen. Deze kwetsbaarheid suggereert dat oleocanthal kan worden gebruikt om kanker te bestrijden zonder veel van de bijwerkingen die worden gezien bij klassieke chemotherapie├źn.

Oleocanthal is een fenolische verbinding die in de natuur alleen voorkomt in extra vierge olijfolie. Het is bekend dat het geneeskrachtige eigenschappen heeft. Het is getest op het gebruik ervan voor veel aandoeningen, zoals hypertensie en de ziekte van Alzheimer, evenals kanker.

Eerdere studies identificeerden oleocanthal al als een selectief middel dat kankercellen doodt, maar geen normale cellen. Voortbouwend op dit werk gebruikte het onderzoeksteam genetisch gemanipuleerde muizen om alvleesklierkanker te modelleren. Deze muizen overleven doorgaans slechts 14 weken. Door ze dagelijks met oleocanthal te behandelen verlengde hun levensduur echter tot 18 weken. Door gebruik te maken van de conversie van de levensduur van de muis naar de mens zou dit een toename van het menselijk leven met 10,4 jaar kunnen betekenen.

Veilig de juiste supplementen bestellen? Bezoek onze shop: Klik hier